Airco voor woning & kantoor

Airco wandmodel
Airco wandmodel
Airco wandmodel

Alle airconditioningssystemen zijn zogenaamde lucht-lucht warmtepompen. Dat wil zeggen dat de airconditioner niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. Zo heeft u het hele jaar door plezier van uw airconditioning, een optimaal binnenklimaat en frisse en bovendien schone lucht!

Met een airco in huis kunt u het binnenklimaat het hele jaar door helemaal naar eigen wens regelen. ’s Zomers om te koelen, ‘s winters om te verwarmen. U kunt kiezen voor een kleine airco, maar ook voor een installatie die meerdere ruimtes kan koelen en verwarmen.

De keuze van het soort airconditioningsysteem wordt vooral bepaald door het aantal te conditioneren ruimten, de afmetingen van de ruimten en de gewenste functies en eisen van het systeem: koelings- en verwarmingsbehoeften, gebruikerseisen of combinaties hiervan.

Ons assortiment aircomodellen heeft voor elke wens, toepassing en portemonnee een oplossing. Hoewel ze qua uiterlijk op details van elkaar verschillen, zijn ze allemaal compact en hebben ze een elegante vormgeving. De airconditioners beschikken over hoge energielabels en zijn dus zuinig in zowel koelen als verwarmen. Er is een diversiteit aan vermogensklassen zodat een wandmodel airco toegepast kan worden van de kleinste slaapkamer tot aan grote woon- of kantoorruimtes. Bediening geschiedt middels infraroodbediening of vaste bediening en kan te alle tijde optioneel via wifi.

Airco wandmodel
Airco wandmodel

Koel in de zomer

Om een airconditioning te laten koelen wordt de lucht in de binnenunit afgekoeld en vervolgens als koele lucht in de binnenruimte teruggeblazen. Het afkoelen van de warme binnenlucht gebeurt met behulp van een koudemiddel dat de warmte uit de lucht opneemt. Het vloeibare koudemiddel verdampt hierbij tot een gas, waarmee de warmte naar de buitenunit wordt afgevoerd. Daar wordt het met behulp van de compressor en condensor weer vloeibaar gemaakt, waardoor de in het koudemiddel opgeslagen warmte aan de buitenlucht kan worden afgegeven. Via het gesloten circuit gaat het koudemiddel terug naar de binnenunit en herhaalt het proces zich.

Airco Wandmodel

  • Koelen en verwarmen
  • Zeer stille werking
  • Duurzaam en efficiënt

Airco Vloermodel

  • Koelen en verwarmen
  • Zeer stille werking
  • Elegant design

Airco Plafondmodel

  • Koelen en verwarmen
  • Strak design
  • Krachtige uitblaas

Warm in de winter

Airco’s zijn een bepaald type warmtepomp, namelijk een lucht-lucht warmtepomp. Dit betekent dat airco’s ook andersom kunnen werken en dus naast koelen ook kunnen verwarmen. De binnenunit zuigt de relatief koude binnenlucht aan, om deze vervolgens verwarmd het vertrek in de blazen. Het verwarmen van de lucht gebeurt doordat het gasvormige koudemiddel condenseert, waarbij het warmte afgeeft aan de lucht. Het koudemiddel wordt vervolgens weer gasvormig gemaakt en het proces herhaalt zich.

Er zijn verschillende soorten airconditioners voor verschillende toepassingen, zoals een Wandmodel, Vloermodel. Niet iedereen mag zomaar een warmtepomp of airco installeren. Onze F-gassen erkende monteurs helpen u graag.

Welke airconditioning past bij mij?

Wilt u weten wat Nijsink Installatietechniek voor u kan betekenen? Wanneer u het onderstaande formulier invult, neemt een adviseur zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Het invullen van het formulier is gratis en vrijblijvend.

Offerte formulier Modellen

Offerte formulier P1

Uw airco installateur voor regio Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Daarle, Hulsen, Marle, Rijssen, Holten, Wierden, Enter, Hoge Hexel, Notter, Almelo, Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop, Lemele, Lemelerveld, Raalte, Luttenberg, Mariënheem, Ommen

Toshiba, Haier, Carrier, Daikin, Samsung, Panasonic, Sanyo, LG, Hitachi, Mitsubishi Electric, Gree, General, Fuji Electric, Fujitsu, Hokkaido, Western,
Airco, Airconditioning, Lucht-water Warmtepomp, Lucht-lucht Warmtepomp, Wandmodel, Consolemodel, Vloermodel, Cassettemodel, Kanaalmodel, Plafondonderbouwmodel, Satellietmodel, Multisplitmodel, VRF systemen
Installatietechniek, Loodgieter, Installatiebedrijf, Airco, Airconditioning, STEK, Fgassen, BLR100, HVAC-Installateur, UNETO VNI, Sterkin