Hybride warmtepomp

Nijsink Installatietechniek offerte aanvragen
Nijsink Installatietechniek offerte aanvragen
Nijsink Installatietechniek offerte aanvragen

Wat is een hybride systeem?

Een hybride warmtepomp is in veel opzichten vergelijkbaar met een hybride auto, die deels op een normale brandstof en deels op elektriciteit rijdt. Normaal gesproken werkt je CV-ketel alleen op aardgas. Door je CV-ketel te koppelen aan een elektrische warmtepomp ontstaat een hybride verwarmingssysteem. Zo’n systeem werkt op zowel gas als stroom.

Dankzij dit hybride systeem bespaar je direct tot wel tweederde op je gasverbruik. De betere systemen zijn ook in staat om continu de optimale mix van elektriciteit en gas te kiezen. Het intelligente systeem houdt daarbij rekening met de gasprijs ten opzichte van de stroomprijs. Zo heb je altijd het beste van twee werelden, hoe de energieprijzen zich de komende vijftien jaar ook ontwikkelen.

Wat is het verschil tussen een hybride warmtepomp en een hybride cv-ketel?

Doordat de benamingen hybride cv-ketel en hybride warmtepomp wel eens door elkaar worden gebruikt, kan dit tot verwarring leiden. Het zijn namelijk twee verschillende apparaten die allebei onderdeel zijn van een hybride systeem. De term hybride cv-ketel betekent in feite dat je cv-ketel is voorbereid om in combinatie met een hybride warmtepomp te werken. Ook als je een oudere CV-ketel hebt, is deze meestal eenvoudig uit te breiden met een warmtepomp.

Hybride Lucht/Water Warmtepomp systeem
Hybride Lucht/Water Warmtepomp systeem

Hoe werkt een hybride warmtesysteem?

In een hybride verwarmingsinstallatie, neemt de warmtepomp de verwarming van je woning voor zijn rekening. Een hybride warmtepomp maakt gebruik van de gratis hernieuwbare energie uit de buitenlucht om je huis te verwarmen. Alleen als de buitentemperatuur te laag is voor de warmtepomp om er genoeg warmte aan te onttrekken, springt de CV-ketel bij. Waar andere luchtwarmtepompen soms al rond de 4 graden stoppen, gaan onze warmtepompen gewoon door. Tot wel 4 graden onder nul halen ze voldoende energie uit de buitenlucht om je woning te verwarmen. Naast het opvangen van pieken, dus als het nog kouder is, zorgt de CV-ketel ook voor warm water. Op die manier gebruik je alleen stroom als de warmtepomp draait en alleen gas als de CV-ketel het overneemt. Zo verbruik je over het hele jaar véél minder gas.

Koelen met een hybride warmtepomp

Een ander voordeel van de hybride warmtepomp is dat je er ook mee kunt koelen. De werking kan worden omgekeerd. Zo kun je op warme dagen je woning koelen. Het gaat dan om topkoeling, waarmee het binnen tot ongeveer 5 graden koeler wordt dan buiten. Een belangrijke extra functie van de hybride warmtepomp, als je denkt aan de hete zomers van de laatste jaren. Let op: om te koelen heb je vloerverwarming nodig of speciale radiatoren. Gewone radiatoren zijn hiervoor niet geschikt.

Welke warmtepomp past bij mij?

Twijfelt u en wilt u precies weten wat in uw geval het beste is?

Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Na het invullen van het onderstaande formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het invullen van het formulier is gratis en vrijblijvend.

Contactformulier CV-ketels / Warmtepompen

Contactformulier CV-ketels
Uw hybride warmtepomp en warmtepomp installateur voor regio Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Daarle, Hulsen, Marle, Rijssen, Holten, Wierden, Enter, Hoge Hexel, Notter, Almelo, Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop, Lemele, Lemelerveld, Raalte, Luttenberg, Mariënheem, Ommen
Toshiba, Haier, Carrier, Daikin, Samsung, Panasonic, Sanyo, LG, Hitachi, Mitsubishi Electric, Gree, General, Fuji Electric, Fujitsu, Hokkaido, Western,
Airco, Airconditioning, Lucht-water Warmtepomp, Lucht-lucht Warmtepomp, Wandmodel, Consolemodel, Vloermodel, Cassettemodel, Kanaalmodel, Plafondonderbouwmodel, Satellietmodel, Multisplitmodel, VRF systemen
Installatietechniek, Loodgieter, Installatiebedrijf, Airco, Airconditioning, STEK, Fgassen, BLR100, HVAC-Installateur, UNETO VNI, Sterkin