Warmtepomp

Nijsink Installatietechniek offerte aanvragen
Nijsink Installatietechniek offerte aanvragen
Nijsink Installatietechniek offerte aanvragen

Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit een bron verplaatst en omzet in warmte. De bron die gebruikt wordt, bijvoorbeeld lucht of grondwater, heeft een relatief lage temperatuur. Deze temperatuur is te laag om direct een woning mee te verwarmen. Het buitendeel van de warmtepomp neemt de warmte (energie) op, verhoogt de temperatuur ervan en verplaatst deze om de woning te kunnen verwarmen. Voor dit proces gebruikt de warmtepomp elektriciteit. Een koelkast werkt op dezelfde manier, maar dan omgekeerd.

Wordt uw warmtepompsysteem ook nog eens aangedreven met groene stroom? Dan bent u volledig energie- en klimaatneutraal aan het verwarmen. Op deze manier draagt u bij aan het milieu en bespaart u ook nog eens geld. Naast verwarmen kunnen warmtepompen ook koelen tijdens de zomer, waardoor u het hele jaar de warmtepomp kunt gebruiken.

En wat als het (ijs)koud is?

Zelfs als het buiten naar het vriespunt daalt kunnen de warmtepompen in ons assortiment nog warmte halen uit de buitenlucht. Dit is een belangrijke afweging bij het kiezen van een warmtepomp, gezien het feit dat de prestaties bij zowel erg lage als hoge temperaturen sterk kunnen verschillen tussen warmtepompaanbieders- en merken.

Bij lage temperaturen moet de warmtepomp vanzelfsprekend harder werken waardoor het rendement daalt en het energieverbruik stijgt. Toch is dit nog steeds een duurzamer alternatief voor gasgestookte systemen, zeker nu allerlei maatregelen worden genomen om het gasverbruik terug te dringen en de gasprijzen stijgen.

Wij bieden verschillende soorten warmtepomp-oplossingen om uw woning of kantoor te verwarmen:

Hybride lucht-water warmtepomp, ook wel de hybride warmtepomp genoemd. Bij een hybride systeem wordt een (lucht-water) warmtepomp gecombineerd met een CV-ketel. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor de verwarming zodat veel gas bespaard wordt. De CV-ketel helpt voor warm water en komt verder alleen in actie als het buiten erg koud is.

All-Electric lucht-water warmtepomp, ofwel de warmtepomp. De naam zegt het al, de all-electric warmtepomp zorgt zelfstandig voor het verwarmen van de woning én voor warm water. Er is geen CV-ketel of gasaansluiting nodig voor de warmtepomp doordat uw woning en warm water elektrisch verwarmd wordt.

Airco warmtepomp, ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd. Airco’s kunnen naast koelen ook verwarmen. De warmte wordt door de buitenunit van een airco warmtepomp onttrokken en vervolgens de woning ingeblazen. Er zijn verschillende soorten airco modellen, de meest voorkomende airco modellen voor woningen en kantoren zijn wandmodellen en vloermodellen.

Lees meer Lees minder

Airco warmtepomp

Airco warmtepomp - Lucht-lucht warmtepomp
Airco warmtepomp - Lucht-lucht warmtepomp
  • Koelen en verwarmen
  • Zeer stille werking
  • Duurzaam en efficiënt
Meer informatie

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp - Lucht-water
Hybride warmtepomp - Lucht-water
  • Hybride verwarmen
  • Besparen op gasverbruik
  • Lucht-water warmtepomp
Meer informatie

All-Electric warmtepomp

All-Electric warmtepomp - Lucht-water
All-Electric warmtepomp - Lucht-water
  • Gasloos verwarmen
  • Duurzaam en efficiënt
  • Lucht-water warmtepomp
Meer informatie

Welke warmtepomp past bij mij?

Twijfelt u en wilt u precies weten wat in uw geval het beste is?

Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Na het invullen van het onderstaande formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het invullen van het formulier is gratis en vrijblijvend.

Contactformulier CV-ketels / Warmtepompen

Contactformulier CV-ketels
Uw hybride warmtepomp en warmtepomp installateur voor regio Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Daarle, Hulsen, Marle, Rijssen, Holten, Wierden, Enter, Hoge Hexel, Notter, Almelo, Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop, Lemele, Lemelerveld, Raalte, Luttenberg, Mariënheem, Ommen
Toshiba, Haier, Carrier, Daikin, Samsung, Panasonic, Sanyo, LG, Hitachi, Mitsubishi Electric, Gree, General, Fuji Electric, Fujitsu, Hokkaido, Western,
Airco, Airconditioning, Lucht-water Warmtepomp, Lucht-lucht Warmtepomp, Wandmodel, Consolemodel, Vloermodel, Cassettemodel, Kanaalmodel, Plafondonderbouwmodel, Satellietmodel, Multisplitmodel, VRF systemen
Installatietechniek, Loodgieter, Installatiebedrijf, Airco, Airconditioning, STEK, Fgassen, BLR100, HVAC-Installateur, UNETO VNI, Sterkin