Investeringssubsidie duurzame energie

Investeringssubsidie Duurzame Energie
Investeringssubsidie Duurzame Energie
Investeringssubsidie Duurzame Energie

EIA en ISDE subsidies voor particulier en bedrijf

Zowel ondernemers als particulieren kunnen gebruik maken van diverse subsidieregelingen die de keuze voor energiezuinige warmtepomptechniek aantrekkelijk maken. De energie-investeringsaftrek - EIA - specifiek voor ondernemers en de Investeringssubsidie Duurzame Energie - ISDE - die zowel door ondernemers als particulieren benut kan worden. Vanzelfsprekend zijn er diverse voorwaarden waaraan voldaan dient te worden.

Voor ondernemers: EIA

De energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de toepassing van duurzame energie. De EIA biedt dubbel voordeel: lagere energiekosten én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Een aanzienlijk deel van de totale investering (minimaal € 2.500) die gemoeid gaat met het installeren van de warmtepomp mag u aftrekken van uw fiscale winst! Voorwaarde is dat de (S)COP waarde van uw installatie of buitendelen groter of gelijk dient te zijn aan 4,4 (let op: situatie 2019). Voor zowel in het split-systemen assortiment als in het grotere segment (multi-split, VRF) is er een ruime keuze aan modellen en systemen die voldoen aan deze eis. Voor de meest actuele situatie verwijzen wij u naar de website van de RVO: Subsidieaanvraag Energie-investeringsaftrek (EIA).

Voor ondernemers én particulieren: ISDE

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is beschikbaar voor bedrijven en particulieren die energiebesparende maatregelen treffen in hun bedrijfsruimte of woning.

Het ISDE-budget voor 2019 is vastgesteld op €100 miljoen. In 2018 werd hetzelfde bedrag beschikbaar gesteld. Hoeveel subsidie u krijgt hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp en aircowarmtepomp die u aanschaft.

Aandachtspunten bij de aanvraag van de ISDE subsidie:

  • De subsidieaanvraag door particulieren dient te worden gedaan na aanschaf van de warmtepomp;
  • De subsidieaanvraag door bedrijven dient te worden gedaan voor aanschaf van de warmtepomp.

Voor het aanvragen van de subsidie is een DigiD code nodig. Voor de meest actuele situatie verwijzen wij u naar de website van de RVO: Subsidieaanvraag voor warmtepompen ISDE.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen?

Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Na het invullen van het onderstaande formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het invullen van het formulier is gratis en vrijblijvend.

Offerte formulier Modellen

Offerte formulier P1