Verwarmen met airconditioning

Duurzaam verwarmen en koelen
Duurzaam verwarmen en koelen
Duurzaam verwarmen en koelen

Verwarmen met een airco

Door de stijgende prijzen van het gas en de transitie naar elektrische energie is het verwarmen door middel van de traditionele CV-ketel geen eerste keuze meer. Een goede, efficiënte airconditioning kan ook verwarmen. En waarschijnlijk zelfs goedkoper dan uw CV installatie.

Bij uw keuze is dan ook de verwarmingscapaciteit minstens zo belangrijk dan de koelcapaciteit. Zo kunt u in de zomer en winter genieten van uw airconditioning.

Energiezuinig verwarmen

Een airconditioning van Toshiba heeft een rendement van boven de 4 (bij enkele modellen zelfs tussen de 5 en 6!), de zogenaamde COP-waarde. Dat wil zeggen dat er voor een 4 tot 5 KW koel- of verwarmingsvermogen 1 KW elektriciteit nodig is. In de winter gaat dat rendement zelfs nog omhoog omdat de energie van de warmtepomp terugkomt in de afgifte van warmte!

Snel koelen, snel verwarmen

Een Toshiba Airco blaast koude of warme lucht de ruimte in. Dat is de snelste wijze om te koelen of te verwarmen! In de woonruimte is luchtverwarming de beste oplossing om razendsnel een aangenaam klimaat te krijgen.

Centrale verwarming

Die heeft u dan of helemaal niet of slechts als ondersteuning nodig. Door de efficiënte luchtverwarming van een Toshiba Airconditioning verbruikt u behoorlijk minder energie… en dat ziet u terug op uw afrekening met het energiebedrijf.

Voordelen boven de radiator

De luchtverwarming van een airconditioning werkt snel, razendsnel. Zodra er de behoefte is aan warmte gaat de verwarmingsfunctie van de Toshiba Airconditioning ‘aan’ en is de gewenste temperatuur snel bereikt.

Bij een radiator duurt dit lang, en daarom staat deze vaak blijvend open, ook als een ruimte niet wordt gebruikt. Het spreekt vanzelf dat dit ‘on demand’ verwarmen met een airco energie-efficiënter is dan de traditionele CV verwarming!

Lees meer Lees minder

Welke airconditioning / warmtepomp past het beste bij mij?

Wilt u weten wat Nijsink Installatietechniek voor u kan betekenen? Wanneer u het onderstaande formulier invult, neemt een adviseur zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Het invullen van het formulier is gratis en vrijblijvend.

Contactformulier CV-ketels / Warmtepompen

Contactformulier CV-ketels
CV Ketel kopen, huren/huur voor regio Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Daarle, Hulsen, Marle, Rijssen, Holten, Wierden, Enter, Hoge Hexel, Notter, Almelo, Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop, Lemele, Lemelerveld, Raalte, Luttenberg, Mariënheem, Ommen
Nefit, Vaillant, Bosch, Remeha, Atag, Intergas, AWB, Itho Daalderop, Fasto, Radson, Agpo Ferroli, Honeywell, JE Stork, Viessman, Zehnder, Henrad, Danfoss, Grohe, Cenvax, AO-Smith, Orcon, Inventum, Brugman, Jaga, VSH, Bonfix, Wilo, Grundfos, Heimer, Herz